


Információk, érdekességek
Málnaecetes kecskesajt saláta
2007. június 16.
Bátran állíthatjuk, Magos Zoltán már-már a TV Paprika házi „olasz-szakértõje”. 2004 óta a csatorna állandó mûsorvezetõje, s azóta nem egyszer bizonyította: szereti a kihívásokat, és nemcsak a konyhában, de a mindennapokban is!
Szakácsmûvészetében nyomot hagyott az a kilenc év, melyet Rómában töltött, mint a magyar nagykövetség chefje. Ismeri és szívesen használja a mediterrán konyha alapanyagait, fûszereit, és ezeket nagy kreativitással kombinálja a klasszikus ételek elkészítésében.
Gyümölcslé a konyhából
2007. június 13.
Tény, hogy sokkal egyszerûbb a polcról leemelni a gyümölcs- és zöldségleveket, aki azonban már próbálta otthon készíteni ezeket, egyetért azzal, hogy a különbség feltétlenül megér egy kis energiát.
Az otthon készített levek nemcsak sokkal finomabbak, hanem lényegesen egészségesebbek is: nem tartalmaznak cukrot, tartósítószert, mesterséges színezéket, állományjavítót. Magas a vitamin- és ásványianyag-tartalmuk, a bennük lévõ rostok jótékony hatással vannak az emésztésre.
A frissen facsart gyümölcs- és zöldséglé elkészítéséhez nem kell más, csak egy jó gyümölcscentrifuga, egy adag elhatározás, ami a gép elmosogatásához szükségeltetik, és persze a válogatott alapanyag. Nem véletlen, hogy mind népszerûbbek a biotermékek: akinek nincs lehetõsége saját kertjébõl szüretelni, és igazán jót akar a szervezetének, esetleg méregteleníteni is szeretne, olyan alapanyagot választ, amely nem találkozott növényvédõszerekkel, a földjét pedig nem tömték meg mûtrágyával.
Reggelizz, mint egy király!
2007. június 06.
Mit kell ennünk, s mennyit, hogy kiegyensúlyozott legyen a reggelink?
"Reggelente 5 percenként lenyomom a csörgõ órát, és addig halasztom a felkelést, ameddig csak lehetséges. Elhúzom az összes maradék idõt a ruha kiválasztásával majd eszeveszett iramban beloholok a munkahelyemre. Egy jó erõs kávé után nekiállok a napi teendõim végeláthatatlan sorának. Dél körül már kezdem magam rosszul érezni, úgyhogy gyorsan bekapok valamit a kollégákkal. Mikor este hazaesem, legszívesebben mindent felfalnék, ami a kezem ügyébe kerül..." - Ismerõs ez az idõbeosztás?
Ha már Ön is érzi, hogy ez az egészsége rovására mehet: változtasson!
Jeges bûnök, meggyre és cseresznyére
2007. május 31.
Rummal és konyakkal, vagy csak egyszerûen porcukorba forgata akarod? A bûn mindig csábít, és a lédús gyümölcsökkel még csak nem is annyira megbocsáthatatlanok...
Hozzávalók:
Rizstej, vagy soány tej
Rizs (esetleg tejberizsnek elõfõzött)
1 csomag vaniliás cukor
tejszín
magozott friss meggy és /vagy cseresznye
Csipetnyi fahéj ésporcukor
(Rum, konyak, ízlés szerint)
Karamellás almaleves szegfûborssal bolondítva
2007. május 30.
A friss almánál nem zamatosabb és vitamindúsabb étel van, és ha értjük a módját, olyan különleges levest varázsolhatunk belõle, hogy a mesterszakácsok is megirigylik!
Hozzávalók:
4 közepes savanykás alma
4 evõkanál cukor
1 darabka fahéj
3 szem szegfûbors
2 dl fehérbor
(betétnek tejbegríz)
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...273274275...294