


Információk, érdekességek
Ami egyikünk asztaláról sem hiányozhat: a kenyér
2007. szeptember 06.
A kenyér az emberiség egyik fõ tápláléka, amely Magyarországon is alapélelmiszernek számít. Ma már a nagy választéknak köszönhetõen szinte mindenki megtalálja az ízlésének legmegfelelõbb fajtát.
Az idõsebb generáció tagjainak emlékezetében még biztosan él az otthon sütött kenyér semmihez sem hasonlítható zamata...
Táplálkozástudomány
2007. szeptember 05.

Óvatosan grillezzünk!
2007. szeptember 02.
A nyár a strand, a napozás idõszaka. Ebben az évszakban, amikor csak tehetjük szívesen tartózkodunk a szabadban, s egy kellemes vacsora is jobban esik a hûvös teraszon. Nem árt azonban ügyelnünk, a kerti grillen elkészített finomság ugyanis veszélyes is lehet.
Növekvõ mellrák-kockázat
Az Epidemiology folyóiratban közölt kutatási eredmények alapján a grillezett ételek fogyasztása növeli a mellrák kockázatát. A betegség kialakulásának veszélye fokozottan jelentkezik a menopauza idõszakán (azaz a mestruáció elmaradása a változás kora utáni idõszakon) már átesett hölgyek körében.
Egészséges táplálkozás
2007. augusztus 24.

Hústalan utakon 2.
2007. augusztus 18.
A kedvezõ hatások mellett az is igaz, hogy a vegetáriánus étkezési szokások sokfélék lehetnek: vannak közöttük sok megszorítást és sok kerülendõ nyersanyagot tartalmazók, és vannak kevésbé szigorúak.
Közös jellemzõjük, hogy vörös húsokat és húskészítményeket nem használnak. Figyelem: egyes vegetáriánus étkezési formák hosszabb-rövidebb idõ után hiánybetegségeket okozhatnak, illetve károsíthatják az egészséget. Ezért dióhéjban következzenek a különbözõ irányzatok.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...270271272...294