


Információk, érdekességek
Hústalan utakon
2007. augusztus 17.
Hússal vagy hús nélkül, növényevõk vagy húsevõk vagyunk? Régóta sokan és sokféleképpen gyûjtenek érveket és ellenérveket ezzel kapcsolatban. Mindenesetre itt is igaz, hogy már a régi görögök is…
Bár megalapítójának Püthagoraszt tekintik, egyes adatok szerint a görög és latin filozófusok és költõk közül sokan, pl. Szókratész, Platón és Ovidius is hívei voltak e táplálkozási módnak. Európában és Észak-Amerikában csak a XIX. században vált szervezetté és tudatossá a vegetarianizmus.
Szereted a csokit?
2007. augusztus 07.
A helyes táplálkozás alappillére a változatosság és a mértékletesség. Mindent lehet enni, sõt a változatosság kell is a szervezetnek, hogy minden tápanyagot, szükséges vitamint megkapjon. Ugyanez vonatkozik az édességek fogyasztására is.
Nem tilos, csak a helyes mennyiséget kell megválasztani, ami még belefér a napi evésbe-ivásba. Az édességfogyasztás egyik legfontosabb irányelve, hogy ne fõétkezések helyett, hanem azok végén, záró fogásként kerüljön az asztalra.
Fogyókúra
2007. július 30.
A túlsúly és az elhízás a világ számos országában, így nálunk is egyre "hízó" egészségügyi, társadalmi és gazdasági problémát jelent. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az elhízást betegséggé is nyilvánította.
Vajon Önt is érinti ez a probléma? Például mikor állt utoljára mérlegre? Csak legyint arra, hogy már megint nem tudja összegombolni a nadrágját? Cikkünk segít, ha elszánja magát a változtatásra, hogyan kezdjen bele önkínzás nélkül!
Tea, kávé, kóla - 2.rész
2007. július 19.
"A mértékben a lényeg" - Paracelsus
A koffein tulajdonságai, hatásai
A koffein a metilxantin vegyületcsaládhoz tartozó szagtalan, kesernyés ízû, fehér kristályos alkaloid.
Megfelelõ mennyiségben fogyasztva élénkíti a szervezetet, stimulálja az ideg- és a szívrendszer mûködését, javítja a szellemi funkciókat (megfigyelés, ítéletalkotás stb.) és fokozza az izmok teljesítõképességét. Az anyagcserét képes felgyorsítani, s így emeli a testhõmérsékletet és serkenti a vizelet-kiválasztást.
Tea, kávé, kóla - 1.rész
2007. július 18.
Mióta használjak (és mire) a koffeint?
Korunkra egyre inkább jellemzõvé vált egy olyan munkastílus, ami megköveteli az egész napos irodai benntartózkodást, hogy szoros határidõk közepette is folyamatosan precízen tudjunk dolgozni és képesek legyünk jó döntéseket hozni.
A megfelelõ intenzitású kreatív tevékenység sokak számára úgy tartható fenn legkönnyebben, ha éberséget és gondolkodást serkentõ élvezeti szereket fogyasztanak. Ennek következtében az élénkítõ, koffeintartalmú fogyasztási cikkek - a tea, a kávé és a kóla - népszerûsége a mai napig töretlen az egész világon. De vajon mióta él az ember ezekkel az italokkal?
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...271272273...294